leukocyty CRP

Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych
Wątki


 




Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »

  • co sadzic wokol stawu
  • leki zwiotczajB1ce
  • motywy wanitatywne
  • ziola ciaza
  • izba skarbowa lubin
  • chelatacja opinie
  • darmowe pobieranie eMule
  • kolonie za granic 2006
  • Mieszkanie Wrocaw Tarnogaj
  •  

    Portal Książki : Nowości Wydawnicze -Twoje źródło Epublikacji ...

    Temat: Przygotowania do ISCI a zapalenie przydatków
    ... kłuć jajników, rwącego bólu. Miałam stany podgorączkowe, natomiast OB, CRP, leukocyty w normie. Mój lekarz od ISCI zalecił 2 tabletki summamedu, po 7 dniach było lepiej, ale jeszcze nie dobrze. Potem,...
    Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=40841



    Temat: Encorton
    ... w drugiej dobie dostałam ostrych bólów i gorączki, w szpitalu stwierdzili stan zapalny (podwyższone CRP i leukocyty), który ustąpił po podaniu paracetamolu. Nie brałam antybiotyków. Niestety z ciąży i tak nic...
    Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=68271


    Temat: Candida, proszę niech mi ktoś pomoże...
    ... taka jak kiedyś . CRP miałam w normie (więc skąd te bóle i obrzęki stawów?), OB 4 (kiedyś - 2), morfologia - wiosną miałam mało leukocytów, teraz ich liczba wzrosła do...
    Źródło: lith.nerwica.com/viewtopic.php?t=18030


    Temat: Dobra nowina ...
    ... uśmiech, i po raz pierwszy w swoim życiu nie było rozczarowania i słowa „to normalne u mnie”. glukoza, kreatynina, transaminazy, CRP:4,6, OB.: 53 płytki krwi: 247 000 mam tylko powiększone leukocyty...
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=380


    Temat: Pani doktor nie wie co to
    - 4.1 leukocyty, azotyny, białko, glukoza. cała ketonowe, urobilinogen, bilirubina, erytrocyty - wszystko ujemne urobilinogen - w normie.
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=770


    Temat: Wyniki krwi
    ... 25,4 pg MCHC 33,7 g/dl LYMF 1,6 10^3/mm^3 GRAN 2,3 10^3/mm^3 MID 0,4 10^3/mm^3 LYMF 38,2 % GRAN 54,5 % MID 7,3% Fe 58,5 ug/dl CRP ujemne Czy ktoś potrafi wytlumaczyc...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


    Temat: Wyniki krwi
    Witam Proszę o interpretacje wyników. Byłam u lekarza robiąc badania okresowe i uzyskałam takie wyniki Leukocyty 2,3 [4-10] Erytrocyty 4,3 [4,2 - 5,4] Homoglobina 12,8 [12,0 - 16,0] Hematokryt 40 [ ... kwasochlonne 2 limfocyty 26 monocyty 2 wynik badania poziomu CRP = 0,32 mg/l [0-5] Prosze o jakies sugestie rady
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


    Temat: Ribomunyl
    Pozostałe wyniki w normie w tym rozmaz krwi obwodowej. Czy to wysokie CRP i OB to może byc reakcja na ribomunyl? Mamy zalecenie od pediatry powtórki badań po tygodniu, ale przyznam ... ukł. moczowego (leukocyty w moczu). USG jamy brzusznej wyszło ok. Bedę wdzięczna za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1566


    Temat: Gardło - wycinanie migdałków
    [quote="Peter"]konkretną efektywność można ocenić po ok. 4-5 msc Po 4 m-cach od zakończenia kuracji ribomunylem mam takie wyniki: Morfologia •Leukocyty 5,3 tys/ul Neutrofile 66,0 % (3,5) Inne 8,0 % (0,4) Limfocyty ... fl P-LCR 11,90 % PDW 8,6 Mocz •Ciężar właściwy 1,010 •Białko w moczu neg •Glukoza neg •Aceton neg •Odczyn PH 6,0 •Urobilinogen 0,1 Îźm ol/l •Bilirubina w moczu neg •Leukocyty 0-2 w polu widzenia •Nabłonki płaskie nieliczne CRP 1 mg/l ASO 20 IU/ml Wymaz z gardła: Streptococcus viridans Nisseria species Na podstawie własnych obserwacji mogę dodać, że gardło z lewej strony zrobiło...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5483


    Temat: Staphylococcus aureus MSSA
    Witam oto wyniki badań przed szpitalem: leukocyty 25.728 neutrocyty 88.6 limfocyty 9.3 mid 2.1 erytrocyty 5.11 hgb 11.7 hct 38.4 mcv 77.1 mch 22.9 mchc 29.7 rdw 17.0 płytki 341 kreatynina 0.48 alat 10 aspat 12 glukoza 93 crp 182.8 A oto wyniki przy wypisie: crp 62.1 leukocyty 14.450 neutrocyty 70.0 limfocyty 25.1 mid 4.9 erytrocyty 5.10 hgb 11.9 hct 37.5 mcv...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4919


    Temat: Ciagle chora
    Zrobilam immunoglobulinyIGA 0.8 IGM 0,9 IgG 8,2 Crp 0.8 Zelazo 78 Morf leukocyty 7,55.erytr 4,61,hemogl 12,2,hematokr 36,2,MCV78,5,Mch26,5 MCHC33,7 RDW12,6 Plytki 334 MPV10,7 Neurtocyty3,69 Limfocyt3,15 Monocyty 0,61 Eozynocyty 0,08 Bazocyty 0,02. %neutrocytow 48,8,limfocytow 41,7 monocytow 8,1 bazocytow 0,3 eozynocytow 1,1 odsetek leukocytow paleczki 3,7,neutrocytow 52,3 limfocytow 41,3 monocytow 1,8 bazocytow 0,9 Ob 5. Corka jest znowu tydzien po infekcji leczonej antybiotykiem i znowu...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8598


    Temat: Silny ból gardla i katar
    leukocyty podniesione (standard) i CRP wyszlo mi 29.5. Miejmy nadzieje ze wreszcie ktos mi powie dlaczego dopadaja mnie tak liczne infekcje. Pozdrawiam ! :)
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4101


    Temat: Rumień guzowaty
    ... 67% [40-75] CRP IL= 82,2 H mg/I [0-5]
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2148


    Temat: POMOC W INTERPRETACJI BADAŃ KRWI U KOBIETY
    pROSZĘ O POMOC W INTERPRETACJI BADAŃ KRWI U KOBIETY. OB - 30 MORFOLOGIA LEUKOCYTY-4,6 ERYTROCYTY-3,94 HEMOGLOBINA-12,9 HEMATOKRYT- 36,2 MCV-91,9 MCH-32,7 MCHC-35,6 CHCM-35 RDW-11,2 HDW-2,3 PŁYTKI KRWI-190 CH-32,1 MPV-11,1 PCT-0,21 PDW-54,1 HEMOGRAM LIMFOCYTY-47,7 NEUTROFILE-42,3 EOZYNOFILE-2,3 BAZOFILE-0,5 MONOCYTY-4,4 LUC-2,8 BADANIE LIMFOCYTY 2,19 NEUTROFILE-1,95 EOZOFILE-0,1 BAZOFILE-0,02 MONOCYTY-0,2 LUC-0,13 GLUKOZA-75,1 APTT-30,6 CRP-1,99 AIT-17,2 ASPAT-20,9 ASO-MIANO-112 MOCZ PRZEJRZYSTOŚĆ - KLAROWNY KOLOR-ŻÓŁTY GLUKOZA - NIEOBECNA BILIRUBINA-NIEOBECNA KETONY-NIEOBECNE PH-5,0...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3656


    Temat: czy leki homeopatyczne wpływaja na zmianę
    ... powróci jakiś stan zapalny, możesz spodziewać się chwilowego podniesienia CRP, leukocytów, ale ogólnie powinnaś czuć się lepiej. Jeśli bierzesz kilka leków na raz, możesz spodziewać się, że któryś z nich ma...
    Źródło: homeomed.nethit.pl/viewtopic.php?t=145


    Temat: Szkodliwość urografii
    " />No właśnie dziwna ta lekarka bo jak nie wyjdzie w moczu a zresztą co ja pisze jak może nie wyjść :roll: wyjdzie w badaniu krwi że jest stan zapalny. Leukocyty idą odrazu w góre pokaże też stan zapalny OB czy CRP. :!: Przez ciągłe branie antybiotyków możesz sobie wyjałowić całkowicie organizm
    Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=3964


    Temat: trochę panikuję - pomożecie?
    że to oddawane w warunkach szpitalnych kazali mi powtórzyć w domu no i wygląda to tak: nabłonki płaskie - nieliczne leukocyty - 0-1 (norma 0-5) erytrocyty świeże - 0-1 (0-5) pasma...
    Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=6730


    Temat: Bardzo proszę o interperacje... DZIEKUJE Z CALEGO SERCA!
    ... plemniki, ktore dojrzewaly, gdy byla Ureaplasma...i moze stad te leukocyty?i wady glowki? -- 12 sierpnia moj maz bada drugi raz nasienie -- czy taka ilosc nasienia jest dobra, czy nie jest...
    Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=72971


    Temat: prośba o interpretacje testu potrójnego
    1 ml: w normie Liczba plemników o prawidłowej budowie 9% Wyniki badań hormonalnych: PSA całk. 0,75 ng/ml FSH 3,98 mIU/ml LH 3,22 mIU//ml PRL 12,90 ng/ml Testosteron 535,0 ng/dl CRP 0,47...
    Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=68357


    Temat: RZS A DZIECKO
    ... co OB mi wzrosło do 20, CRP do 35 i leukocyty do 12,5 tys. Więc chyba nie jest jeszcze tragicznie Prześledziłam z dużą uwagą lekturę, którą mi podsunąłeś i muszę powiedzieć,...
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=736


    Temat: Do Jana
    ... (norma 5-36) tego badania wcześniej nie było W ogólnym badaniu moczu wyszły leukocyty 25/ ml(?) oraz 2-4 wpw - wcześniej nie było żadnych leukocytów. Od 10 dni (także w tym czasie...
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


    Temat: czy to RZS????
    IU/I CK 22 U/I białko C-reaktywne (CRP)-ilościowe 2 mg/dI Czynnik RF-ilość- 16 IU/mI Test ANA Screen <0,5 index value TSH 3,62 mU/L Druga część to będzie wynik jednego badania, chyba tego...
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=789


    Temat: Wyniki krwi
    ... w Łodzi uważaja, że organizm kobiety w ciązy nie moze tak zareagowac, wrecz przeciwnie, bo w ciązy leukocyty wzrastaja b. czesto ponad norme. Temperatura ciała nie przekrarcza 37, zwykle to 36,6....
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


    Temat: Staphylococcus aureus MSSA
    wszystko zaczęło sie 08,01,2007roku.HB:10.5 HT:32,0 ER:3,62 LEUK:13,7 MCHC:33,0 PŁYTKI KRWI: 305TYS. CIĘŻAR WŁAŚCIWY:1020g/L BIAŁKO:UJEMNE GLUKOZA:UJEMNA LEUKOCYTY WPW:UJEMNY ERYTROCYTY WPW:UJEMNE MOCZNIK:19mg/dl KREATYNINA 0,43mg/dl SÓD:141MMOL/L POTAS:3,95MMOL/L GLUKOZA 79MG/DL ROZMAZPOD:PODZIELONE 79% ROZMAZKW KWASOCHŁONNE 1% ... POBYTU UTRZYMYWAŁA SIĘ WYSOKA TEMPERATURA ORAZ DOLEGLIWOŚCI BÓLOWE STAWÓW MIMO ANTYBIOTYKOTERAPII." OD 16 STYCZNIA ŻONA TRAFIŁA NA ODDZIAŁREUMATOLOGICZNY. WAGA-46,5KG OB-73 CRP-62,4 LEUKOCYTY-18,02 NEUTROCYTY-86 LIMFOCYTY-8,9 MID-5,1 ERYTROCYTY-3,90 HGB-10,7 HCT-32,6 MCV-83,6 MCH-27,4 MCHC-32,8...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4919


    Temat: Analiza wyników badań
    ... ale norma jest z tego co pamiętam ze swego lab do 110 więc ok. RF czyli reumatoid factor{RF} jest ok i CRP{białko c reaktywne świadczące o procesach zapalnych etc jest tez...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


    Temat: Niedoczynnosc tarczycy
    ... uwagę na WBC--białe krwinki,na RBC --czerwone i PLT-trombocyty] -- leukocyty możesz możesz mieć stale podniesione wszak masz stan przewlekły zapalny,często te wartości są na + [nadwyżka] poziom żelaza OB/albo CRP glukozę...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6844


    Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
    (mg%) - urobilinogen (EU/dL) norma Leukocyty 1-3 wpw Erytrocyty Er.Św.-0-2 wpw Inne bakterie dość liczne, moczany bezpostaciowe-dość liczne, kryształy szczawianu wapnia - dość liczne, Nabł. płaskie i okrął.-poj. ZASTOSOWANE LECZENIE: Biseptol, GS, PWE, Lacidofil, Paracetamol, Dieta biegunkowa MORFOLOGIA - data 16/09/08 leukocyty 9 tys/ul erytrocyty 4,42 mln/ul hemoglobina 12,1 g/dl hematokryt 34,5 % MCV 78,12 fl MCH 27,4 pg MCHC 35,1 g/dl ... ketony nieobecne glukoza nieobecna białko nieobecne urobilinogen 0.2 E.U./dl azotyny nieobecne osad moczu : nabłonki płaskie pojedyncze w prep. leukocyty 0-1 wpw Powyżej przedstawiłam 2 badania mojego dziecka w przeciągu 2...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214


    Temat: Co mi jest :(
    ... % limfocyty - 53 % a norma 48 więc podwyższone ob-2 crp-0,7 po dwóch tygodniach kolejne wyniki pracownicze w tym rtg płuc czy jakos tak rtg wsyztsko w pożadku a morfologia:...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1422


    Temat: AZS czy grzybica skory
    A jaka jest wartość samych leukocytów- WBC? Monocyty? Limfocyty są podwyższone u dzieci (wartości górne oscylują w granicach 65%),te wartości mogą być trochę niepokojące. Może to rzeczywiście zakażenie a CRP dzieciątko...
    Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=6116


    Temat: jakie leczenie?
    ... meza: 1.Wlasnosci fizyczne ejakulatu: pH= 8,0 (norma: 7,2 – 8,0) objetosc= 4,0 ml (norma: 2,0‐6,0) barwa: kremowa  plyn: zhomogenizowany – UPLYNNIENIE PO 50 MINUTACH  Preparat bezposredni: Plemniki: obecne  Leukocyty: 1‐2‐4 w p.w  Makrofagi: poj. U prep. Erytrocyty: / Bakterie: / 3.Ilosc plemnikow w 1ml : 40 3000 000  Ilosc plemnikow o ruchu szybkim w 1 ml: 11 000 000  •Ilosc plemnikow o ruchu zwolnionym progresywnym w 1 ml: 6 600 000  •Ilosc plemnikow drgajacych w miejscu w 1ml: 5 400 000  •Ilosc plemnikow martwych w 1 ml: 17 300 000  •Ilosc leukocytow w 1 mm3: 1400  4.Ilosc plemnikow w ejakuacie: 161 200 000  5.Ilosc plemnikow o budowie prawidlowej: 65% 6 Ilosc plemnikow o budowie patalogicznej: 35% 2 pytanie moje drugie pytanie dotyczy inseminacji. Czy uwaza...
    Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=60187


    Temat: Do Jana
    ... (4-10) Granulocyty-71,2 (43-76) ALT,AIAT-11 (0-40) AST,AspAT -16(0-41) CRP,ilościowo- 23,61 (min. max 5) a tu literka jest H ASO, ilościowo- 58(max 200) Odczyn Waalera-Rosego : napisane jest tak: =8 a pod spodem:...
    Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


    Temat: Stany podgorączkowe - od 3 miesiecy
    ... fl MCH 29,2 pg Leukocyty 7,98K/ul podz. - 75% pał. - 3% kwas - 3% limf - 14% mon - 5% Białko CRP w surowicy 0,06 mg/L ENZYMY: AspAT 36 U/L...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6320


    Temat: Nadwrażliwość typu IBS
    ... wpw, leukocyty poj. w prep., ziarniaki Gram(+) 10-15 wpw, pałeczki Gram (-) do 10 wpw, wyizolowane bakterie stanowia flore fizjologiczna gornych drog oddechowych RTG klatki piersiowej- pola płucne bez zagęszczeń ogniskowych,...
    Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2243



    Designed by Finerdesign.com